Man måste inte göra massor av research och veta ”allt” om sin favoritsport att betta på för att ha roligt men för att bli ett riktigt bettingproffs krävs det en del. Du behöver inte göra det till ett heltidsjobb, som med allt annat gäller det att hålla en bra balans. Dock är det betydligt roligare att spela om man faktiskt har bemödat sig att ta reda på något om det man spelar på. Själva kärnan i att bli bra på betting ligger i följande:

 

  • Se över och gör en analys av den information om händelsen som finns
  • Dra dina egna slutsatser med hjälp av ovanstående
  • Försök att jämföra olika slutsatser för att slutligen komma fram till vad som är troligast
  • Lägg din satsning

 

Om man frågar människor som spelat en längre tid och verkligen gillar det här med betting så säger dem oftast att det blir roligare ju mer man sätter sig in i det man spelar på. Något som verkar vara rena fakta. Det lönar sig faktiskt att läsa på lite, att ta reda på mer om den eller de sporter och evenemang som man vill betta på. Vad är det då man kan titta på? Vilken information syftar vi på här i punktlistan ovan? Jo, självklart finns det otroligt mycket man kan sätta sig in i, massor av information man kan ta till sig. Därför är det kanske bäst att börja med de mest basala sakerna. Dessutom kan det vara en bra idé att hålla sig till spel på en eller två sporter/evenemangstyper i taget. Basen inom sportsbetting brukar innehålla detta; hela lags och enskilda spelares formkurvor. Alltså hur dem spelat, betett sig i tävlingssammanhang den senaste säsongen. Har dem haft skador? Är det nyckelspelare som haft skador? Har dem bytt tränare? Hur har ekonomin i klubben/klubbarna sett ut det senaste året? Har man gjort några nyförvärv? Detta är alltså basen för den information som kan vara bra att läsa in sig på när man ska börja med sportsbetting.

Planera ditt spelande

För att verkligen bli proffs på betting så krävs det en hel del planering. Det gäller att bestämma sig för hur mycket man vill spela för, att göra en stenhård budget för sitt spelande helt enkelt. Sätt dig ner i lugn och ro, tänk igenom hur mycket pengar du har lust och råd med att spendera på spel varje månad och håll dig sedan till just den summan. Det är en av de viktigaste nycklarna till framgång inom betting – att sätta gränser. Något som är ett väldigt bra initiativ från flera olika spelbolag är att man själv kan ställa in just en sådan gräns på sitt spelkonto på deras hemsida. Ett bra exempel på hur man kan tänka när det gäller just ekonomi och betting är att man ska sköta sitt spelande som man sköter ett företag. Det gäller att gå runt och gärna med vinst helt enkelt.

Börja med att skapa ett bankkonto på din bank som enbart ska användas till betting och balansera sedan detta konto på ett bra sätt. Bokför ditt spelande, satsningar, förluster och vinster. Gör du detta kommer du snabbt att se mönster, neråtgående eller uppåtgående spiraler med mera. Skulle det börja gå neråt kan du stoppa det i tid och istället gå plus minus noll. Ha alltid koll på övriga ”branschen” det vill säga att du i detta fall har koll på bettingvärlden och håller dig ajour med den eller de sporter du spelar på. Gör inga impulsiva och ogenomtänkta val eller satsningar utan planera ditt spelande väl. Det kan verka tråkigt men i slutändan kommer allt detta göra så att du både har roligare när du spela och så att du vinner mer än du förlorar.